matcha sausainiai

Matcha sausainių su juodųjų sezamų įdaru receptas

Mūsų bičiulės Emilijos iš Minimali virtuvė sukurtas sausainių receptas su kulinarine matcha. Idealiai tiks šventiniam stalui praturtinti. Išbandykit, nes tikrai labai skanu!

Reikės:
 
Įdarui:
 
80g juodųjų sezamų pastos
 
60g baltojo šokolado
 
Sausainiams:
 
310g miltų
 
2 v.š. matcha arbatos miltelių
 
1 a.š. kepimo miltelių
 
1/2 a.š. valgomosios sodos
 
Žiupsnelio druskos
 
60g kreminio sūrio
 
250g cukraus
 
85g ištirpinto sviesto
 
70g alyvuogių aliejaus
 
1 kiaušinio
 
Cukraus apvoliojimui
matcha sausainiai
Gaminimo eiga:
 
1. Įdarui sezamų pastą ir baltą šokoladą sudedame į vieną indą ir ištirpiname garų vonelėje arba mikrobangų krosnelėje iki vientisos masės. Paliekame valandai truputį sustingti.
 
2. Kepimo skardą arba didelę lėkštę išklojame kepimo popieriumi. Sustingusią sezamų masę kabiname šaukšteliu (po maždaug pusę šaukštelio) ir dedame ant lėkštės. Nereikia jų formuoti, tai yra lašeliai įdarui. Turėtų gautis apie 24. Dedame šiuos įdaro lašelius į šaldiklį bent valandai.
 
3. Tešlai dubenyje išmaišome miltus, matcha miltelius, kepimo miltelius, sodą ir druską.
 
4. Atskirame dubenyje iki vientisumo šakute sutriname tirpintą sviestą, cukrų ir kreminį sūrį. Įmušame kiaušinį, pilame aliejų ir vėl gerai išmaišome.
 
5. Į miltus supilame skystą masę ir šakute ištriname iki vientisos tešlos. Man rankų neprireikė.
 
6. Tešlą padaliname į nedidelius rutulėlius. Aš svėriau po maždaug 35g tešlos. Gavosi 24 rutulėliai. Tešlos rutulėlį padaliname į dvi dalis ir padarome 2 blynelius. Patogiausia iškart taip pasiruošti visą tešlą.
 
7. Ant vieno tešlos blynelio dedame sušalusį įdaro lašelį, ant viršaus antrą tešlos blynelį ir greitai rankomis suvyniojame rutuliuką. Taip padarome su visa likusia tešla. Dirbame greitai, kad įdaras nesuskystėtų, nes bus neįmanoma suformuoti sausainių. Jei įdaro lašeliai vis tik suskystėja, dedame juos į šaldiklį 10 minučių ir po to tęsiame darbą.
 
8. Kiekvieną suformuotą rutulėlį apvoliojame cukruje ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame kelių cnetimetrų tarpus tarp sausainių.
 
9. Kepame 10-12 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
 
Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.