Tinklaraštis

matcha puodelis
Matcha puodelio keraminkos ypatumai

Machawan (jap. 魔茶碗) – japoniškas puodelis arbatai gerti. Pavadinimas susideda iš dviejų žodžių: matcha – tai specialiai paruoštos japoniškos žaliosios arbatos milteliai, o wan –

Daugiau »
arbatos ceremonija
Rudens simboliai arbatos ceremonijoje

Japonai nuo senovės laikų romantizuoja ir poetizuoja metų laikų kaitą. Vienas iš pavyzdžių – „Vyšnių žiedų stebėjimo šventė“ arba Hanami matsuri. Šios šventės metu Japonijoje

Daugiau »
šalta arbata
4 būdai paruošti šaltą arbatą

Norisi kažko gaivaus, vėsaus ir sveiko? Vasara – vienas iš geriausių metų laikų mėgautis arbata! Šalta arbata – ne tik sveikas gėrimas karštomis dienomis, bet ir puikus būdas

Daugiau »
hojicha pyragas
Hojicha pyrago – vyniotinio receptas

Recepto autorė Viktorija iš @barska_puodai Hojicha arbata dar neatrastas kulinarinis ingridientas Lietuvoje, šio skonio gėrimai ir maistas ypač populiarūs Japonijoje. Kepintas saldus skonis puikiai atsiskleidžia įvairiuose kepiniuose,

Daugiau »
matcha ledai
Veganiškų matcha ledų receptas

Recepto autorė Viktorija iš @barska_puodai Matcha arbata – ypatingas japoniškas ingredientas, labai populiarius šiuolaikiniuose desertuose. Matcha desertuose išlaiko savo spalvą ir aromatingą poskonį. Šis matcha

Daugiau »