Norite nustebinti smaližius draugus ir artimuosius netradiciniu sveikuolišku desertu? Kviečiame patyrinėti naujus skonius ir išbandyti gardų, greitai paruošiamą japoniškos arbatos skonio saldumyną – hojicha „lava“ pyragaičius.
Trims pyragaičiams reikės:
„Lavos“ viduriukams:
- 50 ml kokosų pieno iš skardinės
- Nubraukto šaukšto hojicha arbatos miltelių
- Šaukštelio jūsų pasirinkto saldiklio
- Nubraukto šaukštelio kukurūzų arba tapijokos krakmolo
- 2-3 šaukštų karšto vandens
Pyragaičių tešlai:
- 20 g kokosų pieno
- 60 g obuolių tyrės
- 84 g avižų miltų
- 36 g migdolų miltų
- 36 g nerafinuoto cukraus
- pusė šaukštelio kepimo miltelių
Paruošimas:
Pirmiausia pagaminame „lavos“ viduriukus:
1. Hojichos miltelius sumaišome su 2-3 šaukštais karšto vandens, įmaišome saldiklį bei krakmolą, kruopščiai išsukame iki vienalytės masės.
2. Masę pilame į ledo kubelių formeles, kelioms valandoms dedame į šaldymo kamerą.
3. Po kelių valandų, kai „lavos“ viduriukai jau sušalę, galime ruošti pyragėlius.
Pyragaičių ruošimas:
1. Atskirai sumaišome visus sausus ir šlapius ingredientus, tuomet sumaišome viską kartu.
2. Pilame į sviestu ar aliejumi išteptas kepimo formeles. Pilame iki pusės – tuomet dedame sušaldytus „lavos” viduriukus, viršų vėl užklojame pyragaičių tešla.
3. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame 15 minučių.
Prieš patiekiant 10 min. atvėsiname.
Gero apetito,
Rūta
Rūta
