hojicha pyragaičiai

Hojicha „Lava“ pyragaičių receptas

Norite nustebinti smaližius draugus ir artimuosius netradiciniu ir sveikuolišku desertu? Siūlome atrasti naujus skonius ir patyrinėti japoniškos arbatos natas  kulinarijoje su hojicha „lava“ pyragaičiais. 

Trims pyragaičiams reikės:

„Lavos“ viduriukams:

Pyragaičių tešlai:

Paruošimas:

Pirmiausia pagaminame „lavos“ viduriukus:
1. Hojichos miltelius sumaišome su 2-3 šaukštais karšto vandens, įmaišome saldiklį bei krakmolą, kruopščiai išsukame iki vienalytės masės.
2. Masę pilame į ledo kubelių formeles, kelioms valandoms dedame į šaldymo kamerą.
3. Po kelių valandų, kai „lavos“ viduriukai jau sušalę, galime ruošti pyragėlius. 
Pyragaičių ruošimas:
1. Atskirai sumaišome visus sausus ir šlapius ingredientus, tuomet sumaišome viską kartu. 
2. Pilame į sviestu ar aliejumi išteptas kepimo formeles. Pilame iki pusės – tuomet dedame sušaldytus „lavos“ viduriukus, viršų vėl užklojame pyragaičių tešla.
3. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, kepame 15 minučių. 
 
Prieš patiekiant 10 min. atvėsiname.
 
Gero apetito, 
Rūta
hojicha pyragaičiai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *