Karališkas matcha šokoladas – saldumynas pasimėgavimui „be kaltės“. Ir netgi atvirkščiai! Šis žalias šokoladas pripildytas „supermaistu“ – nuostabiomis sveikatinančiomis savybėmis pasižyminčia matcha bei maistinių medžiagų gausa garsėjančiomis kanapėmis. Ir visa tai – su rafinuotu pistacijų dvelksmu!
12-kai mažų gabalėlių jums reikės:
- 30 g kakavos sviesto
- kupino šaukšto kokosų kremo
- saujelės skrudintų, maltų pistacijų
- saujelės lukštentų kanapių sėklų
- nubraukto šaukšto kanapių baltymų
- 2 arbatiniai šaukšteliai matchos
- agavų sirupo
Paruošimas:
1. Kakavos sviestą išlydykite ant silpnos ugnies (arba garų vonelėje).
2. Išlydžius, sudėkite kokosų pieną, maišykite, kol ištirps. Jeigu netirpsta – švelniai pašildykite, tačiau neperkaitinkite, kad pieno riebalai neatsiskirtų nuo vandens.
3. Sudėkite kanapių baltymų bei matcha arbatos miltelius, išmaišykite iki vientisos masės.
4. Įmaišykite maltas pistacijas, kanapių sėklas bei agavų sirupą.
5. Dėkite į formeles arba formuokite rutuliukus ir keletą valandų leiskite sustingti šaldytuve.
Laikykite šaldytuve. Geriausia suvartoti per 1-2 savaites.
Gero apetito,
Rūta