Recepto autorė Viktorija iš @barska_puodai
Dėl gardaus skonio ir sveikų savybių matcha arbatos milteliai užkariavo visą pasaulį! Japonijoje tai ypač populiarus skonis, kurį rasite nuo ledų iki druskos gardintos žaliąja arbata. Viktorija iš tinklaraščio Barška puodai kviečia išbandyti lengvą ir pavasarišką pyragą su Yugen Tea matcha. Viktorija sako, kad veganišką citrininį matcha pyragą pasidaryti labai paprastą, o jo skonis patiks kiekvienam.
Pagrindui:
- Stiklinės migdolų miltų
- 8 vnt. datulių be kauliuko
- 2 v.š agavų arba klevų sirupo
- Žiupsnis druskos
- Sauja kokoso drožlių
Kremui:
- 150 gr. anakardžio riešutų
- Skardinė tiršto kokosų pieno
- 3 v.š agavų arba klevų sirupo
- Žiupsnis druskos
- 1 citrinos žievelės
- 1 citrinos sulčių
- Kulinarinės Yugen Tea matchos 2 v.š
![188729773_472312233853809_6304901256523686667_n matcha pyragas](https://www.yugentea.lt/wp-content/uploads/elementor/thumbs/188729773_472312233853809_6304901256523686667_n-p7hkd4stnvpjvn0ufhch7b69mqrn0t56xp11cp7ev4.jpg)
Eiga:
Visus pagrindo ingredientus suberti į elektrinį smulkintuvą/trintuvą. Indą padengti kepimo pop ir paskirstyti gautą masę, gerai suslėgti ir dėti į šaldymo kamerą kol gaminsite kremą.
Visus kremo ingredientus dėti į elektrinį smulkintuvą/trintuvą ir sutrinti, aš palieku šiek tiek gabalėlių, nes man taip skaniau. Gautą masę pilti ant pagrindo ir dėti į šaldymo kamerą 6 val., arba per naktį. Prieš valgant 30min pyragą palaikyti kambario temperatūroje.
Greita, skanu ir sveika!