hojicha pyragas

Hojicha pyrago – vyniotinio receptas

Recepto autorė Viktorija iš @barska_puodai

Hojicha arbata dar neatrastas kulinarinis ingridientas Lietuvoje, šio skonio gėrimai ir maistas ypač populiarūs Japonijoje. Kepintas saldus skonis puikiai atsiskleidžia įvairiuose kepiniuose, latėse, leduose.

Kas yra hojicha milteliai?

Hojicha tai kepinta žalioji arbata. Kepimo metu lapeliai praranda dalį kofeino, tad šia arbata galima mėgautis bet kuriuo dienos metu. Japonijoje hojicha arbata yra tiekiama prie maisto restoranuose. O konditerijoje hojicha skoniai neatsilieka nuo taip mylimų matcha. Iš tiesų, kepintas skonis labai gerai dera su saldžiu skoniu. Nukeliavę į Japoniją rasite hojicha latė, hojicha ledus, hojicha pyragus ir dar daug visko hojicha skonio… O kol kelionės šiuo metu tik svajonės, tegul Japonija atkeliauja į jūsų namus.

Hojicha pyragui – vyniotinio receptas

Biskvitui:

▪ 4 kiaušinių

▪ 4 v.š kvietinių miltų

▪ 1. v.š Yugen Tea hojicha arbatos miltelių

▪ 4 v.š cukraus

▪ Žiupsnis druskos

▪ Aliejaus kepimo pop patepti

Kremui:

▪ Indelis ricotos sūrio

▪100 gr maskarponės sūrio

▪ Kelios braškės

▪ Laimo žievelės

Biskvitas:

1.Kiaušinių trynius išplakti kartu su cukrumi iki baltumo, iš lėto sijoti miltus ir plakti toliau iki vientisos masės.

  1. Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsniu druskos iki standumo.
  2. Baltymus atsargiai mentele įmaišyti į trynių-miltų masę, atsargiai išmaišyti ir įberti hojicha arbatos miltelius.
  3. Kepimo pop patepti aliejumi ir šaukštu formuoti kvadratą iš gautos masės. Kepti įkaitintoje orkaitėje 170° 10-12min.

Palikti atvėsti.

Kremas:

  1. Rikotos sūrį suplakti kartu su maskarpone.
  2. Įmaišyti sutarkuotą laimo žievelę.
  3. Suberti smulkiai pjaustytas braškes.
  4. Kremu padengti atvėsusį biskvitą, atsargiai susukti, apvynioti maistine plėvele ir palikti šaldytuve pora val.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.