Dalinamės itin greitai paruošiamų kremiškų matcha gardumynų receptu. Puikiai tinka paskutinės minutės vaišėms. O skonis – dangiškas!
Pagrindui (tartaletėms) jums reikės:
- Saujos riešutų
- Saujos datulių
- Kakavos masės (galite naudoti kakavos sviestą ir kakavos miltelius, arba 90-100% šokoladą.
Įdarui jums reikės:
- Apie 150 g šilkinio tofu
- Ekologiško kokosų pieno iš skardinės (naudoti tik ant viršaus nusistovėjusį kremą)
- Agavų sirupo ar kito mėgstamo saldiklio
- Šaukštelis kulinarinės matcha miltelių
- Apie 0,3-0,5 Arbatinio šaukštelio agar agar miltelių
- Apie 50 -100 ml vandens
Paruošimas:
1. Pagrindui skirtus ingredientus sublenderiuokite.
2. Gautą masę dėkite į formeles ir formuokite krepšelius – tartaletes.
3. Dėkite į šaldytuvą.
4. Sublenderiuokite įdarui skirtus ingredientus (išskyrus agar agar).
5. Paruoškite agar agar, pilkite į įdaro masę ir dar kartą sublenderiuokite.
6. Pilkite kremą į tartaletes ir porai valandų palikite desertukus šaldytuve.
7. Kremui sustingus, dekoruokite egzotiniais vaisiais arba šviežiomis uogomis bei skaldytomis kakavos pupelėmis ir serviruokite.
Gardžių akimirkų!