00100lrPORTRAIT_00100_BURST20200531114613265_COVER

Arbatų pradedantiesiems TOP5

Dažno arbatos mylėtojo kelias į japoniškos arbatos skonių pasaulį prasideda ne nuo pačių kompleksiškiausių arbatų kaip matcha ar gyokuro, o nuo vakarų pasaulyje įprastesnių skonių, kaip kepintų ar gaivesnio skonio žaliųjų arbatų. Siūlome kelias idėjas Jūsų arbatos kelionės pradžiai.

Ūkininko Akky-san genmaicha 

Genmaicha – tai žalioji arbata su kepintais mochi ryžiais. Tai viena iš populiariausių japoniškų arbatų pasaulyje, dažnai sutinkama azijietiškų restoranų meniu. Šiam arbatos mišiniui pagaminti yra naudojama antro skynimo žalioji arbata bancha, kuri turi gaivų ir lengvą žaliosios arbatos skonį. Kadangi kepinti mochi ryžiai primena karamelinių riešutų skonį, šis arbatos mišinys yra mėgstamas ir vaikų.

  • Žalioji arbata su kepintais ryžiais
  • Lengvas pagaminimas
  • Karamelinių kepintų riešutų skonis

Ūkininko Akky-san hojicha

Hojicha – aukštoje temperatūroje kepinta žalioji arbata. Ši arbatos rūšis turi mažiau kofeino, todėl yra malonus kompanionas bet kuriuo dienos metu. Akky-san hojicha yra giliai kepinto ir lengvai saldaus skonio, su dūmo ir juodojo šokolado prieskoniu. Japonijoje hojicha dažnai vartojama kaip gėrimas su maistu bei yra mėgstama kavos mylėtojų.

  • Kepinta žalioji arbata
  • Lengvas pagaminimas
  • Kepintas, lengvai saldus skonis
Hojicha arbata

Dažnas iššūkis pradedantiesiems – neįprastos japoniškų arbatų skonio natos ir netinkamas žaliosios arbatos pagaminimo būdas. Ūkininko Ryo-san sencha pagaminta iš jauniausių pavasario lapelių ir dėl savo arbatos krūmų porūšio bei auginimo būdo atskleidžia šiek tiek japoniškoms arbatoms nebūdingas skonio natas. Šios arbatos skonis yra lengvas ir gaivus, neapkarsta gaminant aukštesnėje temperatūroje ir turi malonų gėlių aromatą.

  • Žalioji arbata
  • Nesudėtingas pagaminimo būdas
  • Lengvas ir gaivus skonis
Žalioji arbata sencha

Tai paskutinė sezono arbata, pagaminta iš per žiemą „miegojusių“ ir beveik kofeino neturinčių lapelių. Ši arbatos rūšis sutinkama Kioto regione ir vietinių praminta „kūdikių“ arbata. Kyobancha pasižymi saldžiu kepintu skoniu, kuris primena lazdyno riešutų ir karamelės užuomazgas. 

  • Kepinta arbata
  • Lengvas pagaminimo būdas
  • Saldus lengvai kepintas skonis
Japoniška kepinta arbata

Kukicha – tai arbata, kuri susideda iš arbatos kotelių ir stiebelių, kurie gyokuro, matcha ar sencha arbatų gaminimo metu buvo atskirti nuo lapelių. Kukicha puodelis yra turtingo saldaus ir gaivaus skonio su migdolų užuomazgomis, todėl labai malonu pradėti dieną ar praskaidrinti popietę šios arbatos skoniais ir aromatais.

  • Žalioji arbata
  • Gaivus su migdolų užuomazgomis skonis
  • Lengvas pagaminimo būdas
žalioji arbata kukicha

Sunku išsirinkti ir nuspręsti, kuri arbata Jums tinkamiausia ir priimtiniausia? Puikus būdas atrasti savo mylimiausius skonius – įsigyjant nedidelį kiekį skirtingų arbatžolių. Juk taip smagu atrasti naujas skonių gamas ir dalintis šiais naujais potyriais su aplinkiniais!